•Winnaars kaboutersorteerspel •jaarmarkt De Schakel•Bloedinzameling Rode Kruis•Winnaars tekenwedstrijd jaarmarkt•Eikenprocessierups

Winnaars kaboutersorteerspel jaarmarkt
Tijdens de jaarmarkt kon u bij de stand van de kindergemeenteraad deelnemen aan het sorteerspel. Heel wat mensen waagden hun kans. De 5 winnaars zijn intussen geloot. Zij omcirkelden geen enkel product dat niet thuishoort in de PMD-zak. Proficiat Bette Vanheukelen, Renca Vercammen, Marthe De Herdt, Kim Hendrickx en Viviane Vermeulen.
 
Wilt u graag weten hoe goed uw score is? U kunt het spel online spelen. Na het spel krijgt u voor iedere fout een zinnetje uitleg.
 
 
De Schakel
Zondag 26 augustus kunt u deelnemen aan ‘De Schakel’: een grote fietshappening boordevol animatie voor jong en oud.
 
Er zijn tientallen tochten doorheen de Antwerpse Kempen (20km tot 160km).
 
Let op! De start- en controleplaats in Vorselaar is verhuisd naar evenementenzaal De Dreef. Inschrijven kan van 8u tot 14u.
 
 
Bloedinzameling Rode Kruis
Het Rode Kruis zamelt dinsdag 7 augustus bloed in. Bloedgevers zijn welkom in zaal den Engel van 18u tot 20u30.
 
Dinsdag 6 november is het laatste inzamelmoment van 2012 in onze gemeente.
 
Bent u helaas verhinderd? U kan ook bloed geven in een van onze buurgemeenten. De kalender kan u raadplegen op de website van het Rode Kruis.
 
 
Winnaars tekenwedstrijd jaarmarkt
De tekenschool organiseerde op de jaarmarkt een tekenwedstrijd. Jana Mertens won met haar tekening de eerste prijs. Jordi Huylebroeck en Diewke Habraken gingen aan de haal met de tweede en derde prijs.
 
 
Eikenprocessierups
In de maanden mei, juni en juli kunt u op eikenbomen behaarde rupsen aantreffen. De brandhaardjes van de eikenprocessierups kunnen heel wat overlast veroorzaken. In de periode van juli tot september kunt u last krijgen wanneer de brandhaartjes uit de lege nesten meegevoerd worden door de wind.
 
Merkt u processierupsen of hun legen nesten op? Verwittig steeds de gemeente. Zo kunnen wij de nodige maatregelen treffen en de betrokken diensten contacteren. Verwijder in ieder geval nooit zelf dieren of nesten.